top of page

חישוב פיצויי נזקי גוף בתיק נזיקין

תחשיב הנזק בתיק נזיקין הוא הבסיס להמרת האסטרטגיה והדיון המשפטי למונחים כספיים אשר יאפשרו ללקוחות שלכם להשיג פיצוי בגין נזק שנגרם.

פיצוי נזקי הגוף נועדו "להשיב את קדמותו" של הנפגע עובר לנזק שנגרם לו כתוצאה מהעוולה הנזקית. הנפגע זכאי לפיצוי עבור נזקיו לעבר ולעתיד, בהתאם לראשי הנזק הבאים:

פיצוי נזקי העבר- מחושבים מיום התאונה ועד לקבלת הפיצוי.

הפסדי השתכרות לעבר: התקופה בה הנפגע לא עבד בעקבות התאונה או שב לעבודתו באופן חלקי, לצורך קבל פיצוי בראש נזק זה יש להוכיח הפסדי השתכרות בפועל בהשוואה לתקופה שקדמה לתאונה.
הוצאות רפואיות: הוצאות ששולמו על ידי הנפגע עבור טיפולים רפואיים, תרופות, ציוד רפואי וכיו"ב.
נסיעות: הוצאות עבור הנסיעות לטיפולים רפואיים.
עזרת צד ג': ככל שהנפגע נזקק לעזרה בהלבשה, רחצה ובניקיון הבית, עזרה זו יכולה להיעשות על ידי מטפל בשכר או על ידי בני משפחת הנפגע.

נזקי העתיד- הינם חישוב הנזקים וההוצאות הצפיות לנפגע בעתיד.
הפסדי שכר לעתיד:

לצורך חישוב הפסדי שכר לעתיד ישנם מספר משתנים התלויים בגיל הנפגע והפגיעה בכושר השתכרותו.  כגון, אחוזי נכות, שכר ממוצע עובר לזיקין, אורך החיים וכו'. לאחר מכן מחשבים כמה שנים נותרו לנפגע עד הגיעו לגיל פנסיה. לדוגמא אם נותרו לנפגע עוד 30 שנות עבודה ואובדן כושר השתכרותו לחודש הינו 1,000 ₪ מתקבל סכום כולל של 360,000 ₪ בגין הפסדי שכר לעתיד. את הסכום שהתקבל יש "להוון", כלומר מחשבים את הערך הנוכחי של הסכום שאמור להתקבל בעתיד ( בדוגמא זו, הפיצוי המתפרס לאורך 30  שנה) לאחר היוון סכום הפיצוי לראש נזק זה הינו 237,189 ₪. חישוב זה, הינו דוגמא בלבד לשיטת החישוב לנפגעי תאונות דרכים הקבועה בחוק, בתוך כל אלו ישנם שיקולים נוספים הצריכים להתברר בהתאם לנסיבות המקרה.


לדוגמא, שיקול נוסף המשפיע על גובה הפיצוי הינו הפגיעה התפקודית בכושר השתכרות של אותו נפגע, כך למשל, פגיעת ברך של שחקן כדורגל עשויה להביא לסיום הקריירה המקצועית של אותו שחקן ולגרום לו להפסדי השתכרות גבוהים בהשוואה לנפגע העובד בעבודה משרדית שפגיעתו במקרה זה עשויה להשפיע באופן מועט על יכולתו המקצועית וכושר השתכרותו.

כאב וסבל: ראש נזק זה מחושב בהתאם לחוק באופן מתמטי כאשר תקרת הפיצוי הינה 170,000 ₪  בגין  100% נכות (נכון לשנת 2013) גובה הפיצוי מתעדכן והתאם למדד המחירים לצרכן.  לחישוב זה יש להוסיף מספר ימי אשפוז, גילו של הנפגע, ומספר הניתוחים אותם עבר הנפגע. כך שבגין נכות של 10% יהיה זכאי הנפגע לפיצוי בגובה 17,000 ₪ שהם 10% נכות מתוך 100% נכות שווי תקרת הפיצוי  המקסימלי בסך 170,000 ₪.

הוצאות רפואיות לעתיד: הוצאות רפואיות שידרשו בעתיד, כגון טיפולים או ניתוחים עתידים.
הוצאות נסיעה: עבור הטיפולים רפואיים עתידים.
עזרת הזולת לעתיד: בראש נזק זה יחושבו ההוצאות הכרוכות בהחזקת מטפל אם על בסיס שעתי או במשרה מלאה או מספר מטפלים בהתאם לפגיעתו של הנפגע. 
במקרים קשים בהם בני משפחת הנפגע נדרשים להחזיק מספר מטפלים שיכסו טיפול והשגחה של 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע, הוצאות אלו עשויות להגיע לסכומים לא מבוטלים. כאשר מנגד חברות הביטוח תיטענה כי על הנפגע להסתפק בשירותים הרפואיים הניתנים לו במסגרת ביטוח בריאות ממלכתי.

bottom of page